Advies

Hieronder geven wij advies voor het plamuren van diverse toepassingen. Lees de adviezen goed door voordat u met onze plamuur aan de slag gaat en het resultaat zal ernaar zijn!

Plamuuradvies voor houtsoorten BINNEN
Maak de plekken die geplamuurd moeten worden kaal, schoon, droog en vetvrij. Zorg ervoor dat schroefkoppen en spijkerkoppen enige millimeters onder het oppervlak liggen.

Gebruik de speciale plamuur voor houtwerk binnen. Vermeng een kleine hoeveelheid plamuur goed met de benodigde hoeveelheid verharder. De aangemaakte plamuur dient u binnen ca. 10 minuten te verwerken. Mengverhouding: 1 deel verharder op 50 delen plamuur.

Bij een ideale temperatuur tussen de +15 en +25 graden is de droogtijd ca. 15 minuten, daarna kunt u schuren.


Plamuuradvies voor houtsoorten BUITEN
Verwijder rotte plekken, eventuele losse splinters en oude verf of lak. Schuur het oppervlak kaal, maak het schoon, droog en vetvrij. Een wat ruwer schoon oppervlak vormt een nog betere verbinding met de plamuur. Breng in grotere gaten z.m. een paar korte schroeven aan.
Gebruik de speciale plamuur voor houtwerk buiten. Vermeng de benodigde plamuur goed met de verharder. Precies 3 delen plamuur met 1 deel verharder.

De verwerkingstijd is afhankelijk van de temperatuur. Deze is minimaal +5 graden. Een hogere temperatuur tot +50 graden is in het voordeel van een snellere droging. Gebruik handschoenen en/of een goede bescherming crème ter voorkoming van eventuele huidirritatie.


Plamuuradvies voor gegalvaniseerd staal en aluminium
Maak het plaatwerk blank door het te slijpen of te schuren. Breng het, indien nodig, in de juiste vorm en verwijder eventuele roest. Maak het schoon, droog en vetvrij. Gebruik de plamuursoort voor gegalvaniseerd staal en aluminium. Meng de plamuur goed door elkaar met 2% verharder (1 deel verharder op 50 delen plamuur).

De ideale temperatuur hiervoor ligt tussen de +15 en +25 graden. Maak niet meer plamuur aan dan u binnen 10 minuten kunt verwerken. Smeer zo strak mogelijk, een dunne laag plamuur op het materiaal. Na een droogtijd van ca. 15 minuten kunt u schuren en eventueel een volgende laag aanbrengen of verder behandelen met grondverf.

© 2014 - 2024 Plamuren.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel